Είναι ένα από τα 80 άτομα στον κόσμο που έχουν αυτή την σπάνια ικανότητα. Πως βοηθά κατά του Αλτσχάιμερ.Η Rebecca Sharrock από το Μπρισμπέιν της Αυστραλίας είναι 27 ετών και είναι ένα από τα 80 άτομα στον κόσμο που έχουν Ανώτατη Αυτοβιογραφική μνήμη (Highly Superior Autobiographical Memory- HSAM), μια σπάνια κατάσταση που χαρίζει εξαιρετικά ισχυρή μνήμη.
Η 27χρονη κοπέλα θυμάται τα πάντα όπως ολόκληρη τη συλλογή των βιβλίων Χάρι Πότερ. Η Sharrock πρόσφατα περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα συνέβησαν τις πρώτες ημέρες αφότου ήρθε στον κόσμο. Θυμάται το πώς οι γονείς της τη μετέφεραν στο αυτοκίνητο, την τοποθέτησαν στο κάθισμα του οδηγού για να τη βγάλουν φωτογραφία. «Ως νεογέννητο, ήμουν περίεργη για το τι ήταν το τιμόνι και η ρόδα που κουνιόταν από πάνω μου. Αν και σε αυτή την ηλικία δεν είχα αναπτύξει ακόμα την ικανότητα να θέλω να σηκωθώ πάνω και να εξερευνήσω αυτά τα περίεργα αντικείμενα», σημειώνει.

Θυμάται επίσης τα παιχνίδια που είχαν βάλει στην κούνια οι γονείς της, το σατέν φορεματάκι που της φόρεσαν στα πρώτα της γενέθλια και που της προκαλούσε φαγούρα, και τη λούτρινη Μίνι Μάους που την τρόμαζε. Στους 18 μήνες της ζωής της, εξηγεί, θυμάται πως άρχισε να βλέπει όνειρα.
Η 27χρονη βοηθά ερευνητές πανεπιστημίου στη γενέτειρά της στην Αυστραλία να κατανοήσουν με περισσότερη ακρίβεια την ανθρώπινη μνήμη. 
Ελπίζει ότι με την κατάστασή της θα βοηθήσει τις έρευνες πάνω σε προβλήματα μνήμης, όπως το Αλτσχάιμερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.