Σοκ. Δικαστήριο δέχθηκε ότι άνδρας εμφάνισε όγκο στον εγκέφαλό του από τη χρήση του κινητού...Δικαστήριο στην Ιβρέα της Ιταλίας έλαβε απόφαση σύμφωνα με την οποία ο όγκος που εμφανίστηκε στον εγκέφαλο του Ρόμπερτ Ρομέρο συνδέεται άμεσα με τη χρήση του κινητού του τηλεφώνου. Το δικαστήριο όρισε ότι ο Ρομέρο θα λαμβάνει 500 ευρώ τον μήνα ως αποζημίωση.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο άνδρας ισχυρίζεται ότι η χρήση του κινητού του τηλεφώνου για 3 ή 4 ώρες την ημέρα σε διάστημα 15 ετών, οδήγησε στην ανάπτυξη καλοήθους όγκου στον εγκέφαλό του. Τα χρήματα θα καταβάλλονται από έναν οργανισμό ο οποίος έχει συσταθεί για την αποζημίωση ανθρώπων που έχουν υποστεί τραυματισμούς εν ώρα εργασίας.
«Γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για την πιθανή σύνδεση μεταξύ της χρήσης των κινητών τηλεφώνων και της ανάπτυξης όγκων στον εγκέφαλο», δήλωσε ο δρ. Ντέιβιντ Τζένκινσον, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της φιλανθρωπικής οργάνωσης Brain Tumor Charity.

«Ωστόσο, βάσει πορισμάτων διεθνών ερευνητικών μελετών που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης όγκου στον εγκέφαλο».
Ο Ρομέρο δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ότι σκοπός που δημοσιοποίησε την περίπτωσή του ήταν για να ενημερώσει τους ανθρώπους για τους πιθανούς κινδύνους από τη χρήση των κινητών τηλεφώνων, αλλά όχι να «δαιμονοποιήσει» τις συσκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.