Η ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει τη θεραπεία για το Αλτσχάιμερ. Αυτό είναι το πρώτο σύμπτωμα...Νέα δεδομένα φέρνει ιταλική επιστημονική μελέτη για το Αλτσχάιμερ η οποία συνδέει την εμφάνιση και επιδείνωση της νόσου με την μείωση της ντοπαμίνης και όχι με προβλήματα που ξεκινούν από τον ιππόκαμπο του εγκεφάλου.
Πιο αναλυτικά, η ιταλική έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Communications και, όπως αναφέρει ο Τύπος, διαπιστώνεται ότι η κατάθλιψη είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα του Αλτσχάιμερ και όχι το αντίθετο.
Από την εν λόγω έρευνα του πανεπιστημίου Campus Bio medico, του ινστιτούτου Santa Lucia και του Εθνικού Κέντρου Ερευνών Cnr, προέκυψε ότι η ασθένεια δεν οφείλεται σε εκφυλισμό του ιππόκαμπου, της εγκεφαλικής περιοχής από την οποία εξαρτώνται οι αναμνήσεις.
Διαπιστώθηκε, αντιθέτως, ότι σχετίζεται άμεσα με τον θάνατο νευρώνων που συμβάλλουν καθοριστικά στην παραγωγή ντοπαμίνης, του νευροδιαβιβαστή που συνδέεται και με την διαταραχή της διάθεσης.
Το συνολικό επίπεδο ντοπαμίνης στον εγκέφαλο μειώνεται και προκαλείται η απώλεια αναμνήσεων.
Κατά την διάρκεια της έρευνας χορηγήθηκε σε πειραματόζωα θεραπεία που αύξησε το επίπεδο ντοπαμίνης στον οργανισμό και με τον τρόπο αυτό «επέστρεψαν» οι αναμνήσεις και η ζωτικότητα.
« Η απώλεια μνήμης και η κατάθλιψη είναι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος», λένε οι Ιταλοί ερευνητές. Με την νέα αυτή ανακάλυψη υπάρχει η ελπίδα να αλλάξει σημαντικά η προσέγγιση και η θεραπεία του Αλτσχάιμερ, ασθένειας για την οποία τα εθνικά συστήματα υγείας των διαφόρων χωρών δεν προσφέρουν την αναγκαία αρωγή, τόσο σε ότι αφορά τους ασθενείς, όσο και τις οικογένειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.