Εντυπωσιακό. Από αυτό το λαχανικό έφτιαξαν χάπι για την προστασία μας από εγκεφαλικά επεισόδια.Ένα χάπι που εμπεριέχει μία χημική ουσία του θρεπτικού λαχανικού μπρόκολου που θωρακίζει τον οργανισμό από τα εγκεφαλικά επεισόδια, παρασκεύασαν Βρετανοί επιστήμονες.
Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι με τη καθημερινή λήψη του χαπιού αυτού μπορεί να προληφθούν τα εγκεφαλικά. Βρετανοί ερευνητές έχουν αποδείξει ότι η "σουλφοραφάνη", η οποία εντοπίζεται στο συγκεκριμένο λαχανικό, ενεργοποιεί ένα προστατευτικό ένζυμο στον εγκέφαλο.
Αυτό το ένζυμο απομακρύνει τα επικίνδυνα κύτταρα ελεύθερων ριζών που βλάπτουν και εξουδετερώνουν άλλα κύτταρα, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας η οποία είναι γνωστή ως «οξειδωτικό στρες» και έχει συνδεθεί με ασθένειες, όπως ο καρκίνος και το Αλτσχάιμερ, όπως αναφέρουν επιστήμονες στο Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου.
Το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιάς, το οποίο χρηματοδότησε την έρευνα, εξήρε την αναγκαιότητα νέων θεραπειών με στόχο την πρόληψη βλαβών που προκαλούνται από εγκεφαλικά επεισόδια. Όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής ιατρικός διευθυντής του, καθηγητής Τζέρεμι Πίρσον, οι εξετάσεις που διενεργήθηκαν έδειξαν ότι η σουλφοραφάνη μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα ενός τέτοιου επεισοδίου σε ποντίκια.

Για τον Βρετανό επιστήμονα, αν οι μελέτες σε ανθρώπους επιβεβαιωθούν, το χάπι με την ουσία του μπρόκολου θα μπορούσε να λαμβάνεται, με τον ίδιο τρόπο που οι άνθρωποι λαμβάνουν σήμερα τις στατίνες για να αποφύγουν ένα έμφραγμα.
Ο εγκέφαλος είναι ένα εξαιρετικά περίπλοκο όργανο που ελέγχει διάφορες λειτουργίες του σώματος.
Οι επιπτώσεις ενός εγκεφαλικού εξαρτώνται κυρίως από τη θέση της απόφραξης και την έκταση του εγκεφαλικού ιστού που επηρεάζεται και μπορεί να περιλαμβάνουν από παράλυση στη μια πλευρά του σώματος, προβλήματα ομιλίας και όρασης, μεταβολές στη συμπεριφορά, απώλεια μνήμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.