Ο θυμός των μη καπνιστών... Πρώτοι οι Έλληνες στην έλλειψη σεβασμού όσων ενοχλούνται από το κάπνισμα.Οι Έλληνες συνεχίζουν να καταγράφουν θλιβερά ρεκόρ... Η χώρα μας έρχεται πρώτη σε ό,τι έχει να κάνει με το παθητικό κάπνισμα, καθώς, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, η Ελλάδα συνεχίζει να συγκαταλέγεται στις χώρες οι οποίες δεν σέβονται το δικαίωμα του πολίτη σε περιβάλλον ελεύθερο από καπνό, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο πληθυσμός εμφανίζεται θετικός στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) με αφορμή την επικείμενη Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος 2017, στις 31 Μαΐου, και με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις σοβαρές επιπτώσεις του τσιγάρου στην υγεία, διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση. Εκεί ο Πρόεδρος της ΕΠΕ κ. Μιχάλης Τουμπής είπε πως η Ελλάδα κατέχει την πρωτιά στο παθητικό κάπνισμα αφού επτά στους δέκα Έλληνες δηλώνουν ότι κάπνιζαν άλλοι γύρω τους όταν επισκέφθηκαν καφέ, εστιατόριο ή μπαρ.

«Το 74% των μη καπνιστών αισθάνεται θυμό για αυτή την κατάσταση κάτι που σημαίνει ότι ο πληθυσμός είναι έτοιμος να δεχθεί την εφαρμογή των μέτρων» επεσήμανε ο κ. Τουμπής.
Την ίδια ώρα, το αισιόδοξο είναι ότι η καπνιστική συνήθεια στη χώρα καταγράφει μια πτωτική τάση. Έτσι, πλέον, 27,3% των Ελλήνων δηλώνουν συστηματικοί καπνιστές και το 5,3% περιστασιακοί, γεγονός που μας κατεβάζει από το βάθρο με τους πιο «θεριακλήδες» της Ευρώπης.
Μάλιστα στους νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών, το 18,5% δηλώνει ότι καπνίζει καθημερινά, «επίδοση» κοντά στον μέσο όρο της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.