Αποκρουστικό θέαμα... Χιλιάδες επικίνδυνες τσούχτρες κατέλαβαν πασίγνωστες παραλίες. Δείτε τις εικόνες.Μια αποκρουστική εικόνα αντικρίζουν οι κάτοικοι και όσοι λουόμενοι έμειναν στις παραλίες του Λουτρακίου, στο Ξυλόκαστρο, στην Ψάθα και στο Πόρτο Γερμενό, όπου κοπάδια από τσούχτρες Pelagia noctiluca έχουν κάνει την εμφάνιση τους.
Το συγκεκριμένο είδος με το που έρχεται σε επαφή με τον άνθρωπο ελευθερώνει μια νευροτοξίνη που για κάποιους, κυρίως άτομα που πάσχουν από αλλεργίες, μπορεί να καταστεί πολύ επικίνδυνη.

Εξαιτίας του φαινομένου της παρουσίας των μεδουσών στον κόλπο του Κορινθιακού, που εδώ και μέρες βρίσκεται σε έξαρση, πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των αρμόδιων φορέων, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο λήψης άμεσων μέτρων που θα μπορούσαν να το περιορίσουν, όπως η τοποθέτηση διχτυών και η περισυλλογή των μεδουσών με βάρκες, μέχρι ειπώθηκε η άποψη να κηρυχθεί ο Κορινθιακός «προστατευόμενη ζώνη αλιείας» και παράλληλα να εφοδιαστεί με θαλάσσιες χελώνες και δελφίνια, που έχουν ως κύρια τροφή τις μέδουσες και τις τσούχτρες.

Επιστήμονες θεωρούν ότι τα αλιευτικά σκάφη που αλωνίζουν ανεξέλεγκτα εδώ και χρόνια στον κόλπο του Κορινθιακού, έχουν καταφέρει να εξαφανίσουν κάθε είδος μεγάλου ψαριού, γεγονός που οδήγησε στην ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των θαλάσσιων ασπόνδυλων σε συνδυασμό με την αύξηση της θερμοκρασίας των θαλασσών.
Οι τσούχτρες είχαν κάνει δυναμική εμφάνιση και πέρυσι, όμως κανένας αρμόδιος φορέας δεν έδειξε ενδιαφέρον για τον περιορισμό τους, καθώς άπαντες ήλπιζαν ότι ο φετινός κρύος χειμώνας θα τις έδιωχνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.