Ανησυχητικά στοιχεία. Ποια ασθένεια του σεξ σημειώνει σημαντική αύξηση. Οι επιπτώσεις στην υγεία.Έρευνα που διεξήχθη από τα «Δερματολογικά Ιατρεία IQ – Intensive Quality» καταγράφει την αύξηση στα περιστατικά κονδυλωμάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, σημειώθηκε σημαντική αύξηση των αναζητήσεων του όρου «κονδυλώματα» στη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης Google κατά την τελευταία τριετία.
Όπως αναφέρει ο Δερματολόγος–Αφροδισιολόγος, Επιστημονικός Διευθυντής των «Δερματολογικών Ιατρείων IQ - Intensive Quality, Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία, σημειώθηκε αύξηση 35% από το 2013 έως το 2016.
Το ποσοστό αυτό, δείχνει τη μεγάλη εξάπλωση των κονδυλωμάτων τα τελευταία χρόνια, καθώς και τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με τη θεραπεία τους. Αντίστοιχη αύξηση της τάξεως του 40% παρουσιάστηκε και στον αριθμό των ασθενών που προσήλθαν με κονδυλώματα στο Τμήμα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων των «Δερματολογικών Ιατρείων IQ – Intensive Quality» κατά την περίοδο 2014-2016.
Παράγοντες που έχουν ευνοήσει την εξάπλωση των κονδυλωμάτων είναι η απελευθέρωση των ερωτικών πρακτικών με συχνές εναλλαγές συντρόφων, συνευρέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, συνευρέσεις μεταξύ πολλών ατόμων κλπ.Όπως επισημαίνει ο κ. Τζερμιάς, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν οι νέοι την επικινδυνότητα των ελεύθερων ερωτικών συνευρέσεων και να ενημερωθούν εκτενώς για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Ο ιός HPV είναι αυτός που ευθύνεται για την εμφάνιση κονδυλωμάτων και την ανάπτυξη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας σε πολλές περιπτώσεις.
Συγκεκριμένα, ο ιός HPV ευθύνεται σχεδόν για το 100% των περιστατικών καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, το 95% των καρκίνων του πρωκτού, το 65% των καρκίνων του κόλπου, το 50% των καρκίνων του αιδοίου και το 35% των καρκίνων του πέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.