Ωχ... Τι... έπεσε από τον ουρανό στον Άγιο Ευστράτιο και ετέθη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. ΕικόνεςΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Άγιος Ευστράτιος από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από αίτημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εξαιτίας του προβλήματος με τις ακρίδες ταλαιπωρεί το νησί.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει προκληθεί μεγάλο πρόβλημα από την εισβολή ενός τεράστιου πληθυσμού ακρίδων που ισοπεδώνει το φυτικό κεφάλαιο του νησιού.
Η δήμαρχος του νησιού Μαρία Κακκαλή υποστήριξε πως για την αντιμετώπιση του προβλήματος υπεγράφη σύμβαση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έγινε μελέτη του προβλήματος και κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή του. Μάλιστα οι επιστήμονες προχώρησαν σε τρεις στοχευμένες επεμβάσεις με οικολογικά σκευάσματα, που έφεραν κάποια αποτελέσματα. Στη συνέχεια η συνεργασία αυτή διευρύνθηκε με τη συμμετοχή και της περιφέρειας με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. 
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό θα επιτευχθεί με αεροψεκασμό ολόκληρου του νησιού καθώς ο πληθυσμός των ακριδών έχει εξαπλωθεί σε όλη την έκτασή του».


Μετά την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα επισπευσθούν οι διαδικασίες που μέχρι τώρα κολλούσαν στη γραφειοκρατία και σύμφωνα με τη δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να εξασφαλιστεί η αδειοδότηση και στις αρχές του Ιουνίου θα γίνει ο αεροψεκασμός. Επίσης θα διεκδικηθούν και αποζημιώσεις.
Τέλος η κ. Κακκαλή διευκρινίζει ότι το πρόβλημα με τις ακρίδες έχει επιπτώσεις στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο του νησιού αλλά δεν επηρεάζει τους επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.