Απίστευτο. Ο σεισμός απομάκρυνε τη Λέσβο από τη Χίο. Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες των επιστημόνων.Είναι τρομακτικό... Οι επιστήμονες κατέγραψαν την απομάκρυνση του νησιού της Λέσβου κατά 4,4 εκατοστά από τη Χίο εξαιτίας του σεισμού των 6,3 Ρίχτερ που συγκλόνισε το νησί στις 12 Ιουνίου.
Όπως επισήμανε ο διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Θανάσης Γκανάς, την καταγραφή έκαναν δύο γεωδαιτικοί σταθμοί που είναι τοποθετημένοι στα δύο νησιά και χρησιμοποιούνται για τις ακριβείς μετρήσεις συντεταγμένων εδάφους πριν και μετά τον σεισμό.
Όσον αφορά τη σεισμική δόνηση οι επιστήμονες έχουν πλέον καταλήξει ότι προκλήθηκε από την ενεργοποίηση του ρήγματος που βρίσκεται νότια του Πλωμαρίου καθώς και το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 14 χλμ. νότια από την ακτή του χωριού.

Πλέον προβληματίζονται από το γεγονός ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί το βορειοδυτικό τμήμα του ρήματος που φτάνει μέχρι την Ερεσό.
Ωστόσο, συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών από τον σεισμό με τον τελευταίο απολογισμό να κάνει λόγο για 753 κτίσματα που έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα.
Συνολικά, μέχρι στιγμής, διενεργήθηκαν 1.361 αυτοψίες από τις οποίες 608 κτίσματα κρίθηκαν κατοικήσιμα.
Από το σύνολο των αυτοψιών, 1192 αφορούν κατοικίες, από τις οποίες 547 κρίθηκαν κατοικήσιμες και 645 μη κατοικήσιμες. Οι υπόλοιπες αφορούν σε επαγγελματικούς χώρους, ιερούς ναούς και λοιπά κτίρια και αποθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.