Για τους δύσπιστους... Δείτε στο βίντεο, λεπτό προς λεπτό, την εκτόξευση... της Ελλάδας στο Διάστημα.Με επιτυχία έγινε η εκτόξευση του δορυφόρου HELLAS SAT 3, που φέρει τις σημαίες Ελλάδας-Κύπρου, 15 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, από την Ευρωπαϊκή Διαστημική βάση Κουρού της γαλλικής Γουιάνας.
Ο δορυφόρος κατασκευάστηκε από τη γαλλική εταιρεία THALES ALENIA SPACE και είναι από τους πιο μεγάλους ευρωπαϊκούς δορυφόρους που κατασκευάστηκαν ποτέ.
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Επικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελλάδος, Νίκος Παππάς, δήλωσε ότι ήταν μια «εξαιρετικά σημαντική στιγμή για την Ελλάδα η οποία ανακάμπτει σε ένα πεδίο που για χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένο».
Ο δορυφόρος HELLAS SAT 3 θα διαθέτει 47 ισχυρούς αναμεταδότες. Χρησιμοποιεί την πλατφόρμα 4000C4 της THALES ALENIA SPACE και ζύγιζε κατά την εκτόξευση 5,780 kg. Μετά την επιτυχή τοποθέτησή του σε τροχιά από την ARIANESPACE, άνοιξαν εν μέρει οι ηλιοσυλλέκτες του και έστειλε τηλεμετρία στα κεραιοσυστήματα λήψης στην Αυστραλία.
Έλληνες και Κύπριοι μηχανικοί θα βρίσκονται επί ποδός τις επόμενες μέρες για την τοποθέτηση πρώτα του δορυφόρου σε κυκλική τροχιά με τρεις διαδοχικές πυροδοτήσεις του γεωστατικού κινητήρα όταν θα βρίσκεται ο δορυφόρος στο απόγειό της ελλειπτικής τροχιάς ώστε να ξεκινήσουν, μετά την τοποθέτησή του σε κυκλική τροχιά στην τροχιακή θέση της Ελλάδος και της Κύπρου στις 39 μοίρες Ανατολικά οι δοκιμές παραλαβής.
Αναμένεται να ξεκινήσουν οι υπηρεσίες στο νέο δορυφόρο τις πρώτες δύο εβδομάδες του Αυγούστου.

Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.