Με αυτόν τον τρόπο οι πλούσιοι κάνουν... "αθάνατο" τον σκύλο τους. Το κόστος και οι αντιδράσεις.Τη δυνατότητα να κάνει κανείς το κατοικίδιο ζώο του... «αθάνατο» μέσω της κλωνοποίησης προσφέρει μια νοτιοκορεάτικη εταιρεία βιοτεχνολογίας. Πρόκειται για την εταιρεία Sooam Biotech Research Foundation με έδρα την Σεούλ στη Ν. Κορέα, η οποία τα τελευταία 11 χρόνια έχει κλωνοποιήσει 900 σκύλους και ο αριθμός ή μάλλον οι παραγγελίες συνεχώς αυξάνονται. Και πελάτες της είναι πρίγκιπες, δισεκατομμυριούχοι, σταρ αλλά και κρατικές υπηρεσίες.
«Αυτοί οι άνθρωποι έχουν πολύ μεγάλο δέσιμο με τα κατοικίδιά τους και η κλωνοποίηση τους παρέχει μια ψυχολογική εναλλακτική στην παραδοσιακή μέθοδο του να κρατάς το ζώο στη μνήμη σου μετά τον θάνατό του. Με την κλωνοποίηση έχεις τη δυνατότητα να το φέρεις πίσω στη ζωή», υποστήριξε η ερευνήτρια και εκπρόσωπος της Sooam, Ουάνγκ Τζάε Γουνγκ.

Παρόλο που η τιμή για κάθε κλωνοποίηση είναι τσουχτερή, στα 100.000 δολάρια, η εταιρεία στη Σεούλ δέχεται παραγγελίες απ' όλο τον κόσμο και περίπου οι μισές προέρχονται από τη Βόρεια Αμερική.
Πάντως από το 1996 και την πρώτη κλωνοποίηση στην Ιστορία, του διάσημου προβάτου «Ντόλι», η μέθοδος εγείρει πολλά ηθικά διλήμματα και αποτελεί αντικείμενο έντονων συζητήσεων.
Μία γνωστή κλωνοποίηση ήταν αυτή του Trakr, του πρώην σκύλου της αστυνομίας που είχε ανακαλύψει τον τελευταίο επιζώντα στους Δίδυμους Πύργους μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Στη διαδικασία της κλωνοποίησης οι ερευνητές παίρνουν το DNA από το κύτταρο ενός σκύλου-δότη και το μεταφέρουν σε ένα ωάριο από το οποίο έχουν αφαιρέσει προηγουμένως τον πυρήνα. Το έμβρυο που δημιουργείται στο εργαστήριο τοποθετείται στη μήτρα ενός άλλου ζώου, το οποίο το κυοφορεί και το γεννά.
Η εν λόγω μέθοδος βρίσκει αντίθετες τις φιλοζωικές οργανώσεις που υποστηρίζουν ότι τα ζώα υποβάλλονται σε διαδικασίες επίπονες μέχρι και βάναυσες. Ωστόσο η εταιρεία δεν κλωνοποιεί ζώα μόνο προς ευχαρίστηση των ανθρώπων αλλά και για ειδικούς σκοπούς. Για παράδειγμα κλωνοποιούνται σκύλοι για την αστυνομία ή το στρατό αλλά και γουρούνια και σκύλοι φορείς συγκεκριμένων ασθενειών πάνω στο οποία δοκιμάζονται φάρμακα. Η κλωνοποίηση είναι μια γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.