Αυτή είναι η πιο δημοφιλής ημέρα γενεθλίων. Μήπως είναι η δικής σας; Τι αναφέρουν μελέτες επιστημόνων.Τα γενέθλια μπορεί να είναι μία ξεχωριστή ημέρα γα μας, όμως πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη μοιράζονται μαζί μας την ίδια ακριβώς ημέρα γενεθλίων.
Άραγε, έχετε την περιέργεια να μάθετε ποια είναι τα πιο κοινά γενέθλια ή πόσο συνηθισμένα είναι τα γενέθλιά σας; Γιατί υπάρχουν μήνες που πραγματικά μπορείτε να αισθάνεστε «μοναδικοί» στον κόσμο (ο Φεβρουάριος, για παράδειγμα) αλλά και ημερομηνίες απολύτως συνηθισμένες.
Ο μήνας με τις περισσότερες γεννήσεις είναι με διαφορά ο Σεπτέμβριος. Εάν συγκεκριμένα γεννηθήκατε στις 9 Σεπτεμβρίου, είστε επίσημα γεννημένος στην πιο δημοφιλή ημερομηνία γενεθλίων.
Η λιγότερο δημοφιλής είναι τα Χριστούγεννα, όπως επισημαίνει μελέτη του Χάρβαρντ, η 1η Ιανουαρίου είναι ασυνήθιστη μέρα για γεννήσεις.
Υπήρχαν κυρίως περισσότερες συλλήψεις το χειμώνα, καθώς οι γεννήσεις το καλοκαίρι και το φθινόπωρο ήταν οι πιο δημοφιλείς.

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, η μεταβολή των ποσοστών γεννήσεων οφείλεται στις προγραμματισμένες εγκυμοσύνες.
Επιπλέον, η ποιότητα του σπέρματος ποικίλλει ανάλογα με τις εποχές.
Μελέτη περίπου 6.500 δειγμάτων ανθρώπινου σπέρματος, διαπίστωσε ότι η γονιμότητα αυξήθηκε στα δείγματα που ελήφθησαν το χειμώνα και την άνοιξη, γεγονός που θα μπορούσε να συμβάλει στην αύξηση της γεννητικότητας το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.