Γιατί η γνώση δεν φέρνει... απόγνωση

SOS γιατρών. Χάνονται ζωές γιατί δεν βρίσκουν κρεβάτι σε ΜΕΘ... Και έρχεται ο ιός της γρίπης...Σοβαρότατες είναι οι καταγγελίες των ιατρών οι οποίοι ζητούν να ανοίξουν άμεσα τα κλειστά κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ενώ είναι επιτακτική η ανάγκη τοποθέτησης ειδικευομένων γιατρών.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει ήδη καταθέσει αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τη «τραγική» καθυστέρηση στη στελέχωση των ΜΕΘ, η οποία, όπως υποστηρίζει, «έχει αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές».
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκτιμά πως το πρόβλημα πρόκειται να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, το επόμενο χρονικό διάστημα κατά το οποίο αναμένεται περαιτέρω έξαρση του ιού της γρίπης ,σε συνδυασμό με την επιδημία της ιλαράς που έχει ήδη αυξήσει σημαντικά τις ανάγκες για κρεβάτια ΜΕΘ.
Το υπουργείο Υγείας δεν μερίμνησε για τη στελέχωση των ΜΕΘ παρά το γεγονός ότι οι ενδείξεις από την πορεία του ιού της γρίπης στις άλλες χώρες είναι ανησυχητικές καθώς τα ποσοστά νοσηρότητας και θνητότητας είναι ιδιαίτερα αυξημένα, υποστηρίζει ο ΙΣΑ.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, επισημαίνει ότι «δυστυχώς για άλλη μια φορά φέτος, η αναμενόμενη επιδημία της γρίπης βρίσκει ανέτοιμο το υγειονομικό σύστημα της χώρα μας. Η ανεπαρκέστατη διαχείριση της επιδημίας είχε αποτέλεσμα, η Ελλάδα να κατέχει τα τελευταία χρόνια θλιβερό ρεκόρ στον αριθμό των θανάτων από τη νόσο. Ζητούμε να στελεχωθούν άμεσα οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για να μη κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές».

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.