Πως κατάφεραν να αναχαιτίσουν τους όγκους από τους μαστούς. Τι ανακάλυψαν επιστήμονες.Μια βιονική νανοσυσκευή που δημιούργησαν Κινέζοι επιστήμονες φέρνει ελπίδες για την αποτελεσματική θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού.
Επιστήμονες του Ινστιτούτου της Σανγκάης Materia Medica, που τελεί υπό την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, κατασκεύασαν μία νανοσυσκευή, με την ονομασία rHS-DTX, η οποία είναι επικαλυμμένη με ερυθρά αιμοσφαίρια τα οποία μπορούν να εισέλθουν στο σώμα του ασθενούς. Η συσκευή δοκιμάσθηκε σε ποντίκια με μεταστατικό καρκίνο του μαστού και επιτεύχθηκε ρυθμός αναχαίτισης του όγκου 98,2%, καθώς και ρυθμός καταστολής της μετάστασης στον πνεύμονα 99,6%.
Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι δεν παρατηρήθηκε σοβαρή τοξικότητα στα κύρια όργανα και στο αίμα των ποντικών.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συνήθης μορφή καρκίνου στις γυναίκες παγκοσμίως, ενώ δεν υπάρχει θεραπεία για τον μεταστατικό καρκίνο του μαστού.
Η χημειοθεραπεία παραμένει η κύρια θεραπεία για τους πρωτογενείς όγκους και τις μεταστάσεις του καρκίνου του μαστού, η μέθοδος όμως αυτή δεν μπορεί να διαφοροποιήσει αποτελεσματικά τα καρκινικά από τα φυσιολογικά κύτταρα. Η νέα αυτή νανοσυσκευή έχει δώσει αξιόπιστα αποτελέσματα στην καταστολή των καρκινικών όγκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εικόνες θέματος από clintspencer. Από το Blogger.