Έφυγε με μία προειδοποίηση για την ανθρωπότητα... Από τι απειλούμαστε, τι να κάνουμε.Ο κορυφαίος θεωρητικός Φυσικός, Στίβεν Χόκινγκ, λίγο πριν πεθάνει, είχε προειδοποιήσει την ανθρωπότητα ότι η Γη απειλείται κι ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τον πλανήτη μέσα στα επόμενα 200 χρόνια «αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως είδος».
Χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Φεστιβάλ Starmus στη Νορβηγία, είχε αναφέρει ότι "η Γη απειλείται από τόσους πολλούς κινδύνους σε διάφορους τομείς... Οι φυσικοί μας πόροι εξαντλούνται με ανησυχητικό ρυθμό. Δώσαμε στον πλανήτη μας το καταστροφικό δώρο της αλλαγής του κλίματος. Αυξημένες θερμοκρασίες, μείωση των πολικών πάγων, αποψίλωση των δασών και αποδεκάτισμα των ζωικών ειδών».
Ο Χόκινγκ είχε εστιάσει σε αρκετά συγκεκριμένα ζητήματα που θεωρεί ότι αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή: «Ήρθε η ώρα να εξερευνήσουμε άλλα ηλιακά συστήματα. Η εξάπλωση μπορεί να είναι το μόνο πράγμα που μας σώζει. Ο Γαλαξίας διαθέτει περίπου 100 δισεκατομμύρια πλανήτες. Από αυτά, εκατομμύρια, αν όχι δισεκατομμύρια, είναι «δυνητικά κατοικήσιμα, που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να έχουν τις κατάλληλες συνθήκες για να φιλοξενήσουν τη ζωή, συμπεριλαμβανομένου ενός σταθερού κλίματος που επιτρέπει την ύπαρξη υγρού ύδατος».

Σύμφωνα με τον Χόκινγκ, οι κίνδυνοι της ανθρωπότητας περιλαμβάνουν τους αστεροειδείς, την εισβολή εξωγήινων, τον υπερπληθυσμό και την κλιματική αλλαγή.
«Η επαφή με τους εξωγήινους και η επιθετικότητα των ανθρώπων θα μπορούσε επίσης να σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας. Οι μελλοντικές γενιές πρέπει να διασφαλίσουν μια νέα ζωή στο διάστημα αν θέλουμε να επιβιώσουμε. Οι εξωγήινοι είναι μία πραγματική απειλή για το ανθρώπινο είδος, και θα μπορούσαν να κάνουν εισβολή στην πλανήτη μας και να μας εξολοθρεύσουν», είχε υπογραμμίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εικόνες θέματος από clintspencer. Από το Blogger.