Μετά από 35 χρόνια απαγόρευσης... Αυτή είναι η πρώτη ταινία που θα παιχτεί στη Σαουδική ΑραβίαΑνοίγουν ξανά οι κινηματογραφικές αίθουσες στη Σαουδική Αραβία, μετά την άρση της 35χρονης απαγόρευσης των κινηματογράφων στο ισλαμικό βασίλειο.
Και η πρώτη ταινία που θα βγει σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες της Σαουδικής Αραβίας είναι της Marvel «Μαύρος Πάνθηρας».
Οι κινηματογράφοι απαγορεύτηκαν στις αρχές της δεκαετίας του '80 κατόπιν πιέσεων από τους Ισλαμιστές, όταν άρχισε να ισχύει στη Σαουδική Αραβία αυστηρός θρησκευτικός νόμος που απαγόρευε τα δημόσια θεάματα και άλλες μορφές διασκέδασης σε χώρους όπου συνευρίσκονταν άνδρες και γυναίκες.
Η AMC Entertainment Holdings, η αμερικανική αλυσίδα κινηματογραφικών αιθουσών η οποία ανήκει στον όμιλο Dalian Wanda, ήταν η πρώτη που εξασφάλισε την άδεια για να ανοίξει κινηματογράφους στη χώρα.
Σε συνέντευξη στο CNN, ο διευθύνων σύμβουλος της AMC Άνταμ Άρον επιβεβαίωσε ότι η πρώτη ταινία που θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες της Σαουδικής Αραβίας είναι η "Black Panther."

Οι σαουδαραβικές αρχές συμφώνησαν να ανοίξουν το πρώτο κινηματογράφο στην περιοχή που αποτελεί το χρηματοπιστωτικό κέντρο της πρωτεύουσας Ριάντ.
Το βασίλειο διέθετε ορισμένους κινηματογράφους τη δεκαετία του 1970, στη συνέχεια όμως τους έκλεισε. Το υπουργείο Ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσε ότι έως το 2030, περίπου 350 κινηματογράφοι με 2.500 αίθουσες αναμένεται να ανοίξουν σε διάφορες πόλεις.
Ένα βραχυπρόθεσμο σχέδιο περιλαμβάνει το άνοιγμα 40 κινηματογράφων σε 15 πόλεις την επόμενη πενταετία. Έχουν επίσης ανακοινωθεί σχέδια για την επένδυση 64 δισ. δολαρίων στον ψυχαγωγικό τομέα της Σαουδικής Αραβίας τα επόμενα 10 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εικόνες θέματος από clintspencer. Από το Blogger.