Τραγικό... Πέθανε φάλαινα 6 τόνων επειδή είχε καταπιεί... 29 κιλά πλαστικά. Δείτε τι είχε φάει.Το σώμα μιας αρσενικής φάλαινας φυσητήρα που είχε περίπου 10 μέτρα μήκος και ζύγιζε πάνω από 6 τόνους ξεβράστηκε στην ακτή Κάμπο Ντε Παλός στην νότια Ισπανία.
Οι επιστήμονες που εξέτασαν την φάλαινα υποστήριξαν ότι δεν μπόρεσε να χωνέψει ή να αποβάλει τα πλαστικά που είχε καταπιεί. Η φάλαινα είχε πνιγεί επειδή είχε καταπιεί 29 κιλά πλαστικά. Στην αυτοψία οι ερευνητές ανακάλυψαν πλαστικές σακούλες, δίχτυα και ένα μπιτόνια μέσα στο πεπτικό σύστημα της φάλαινας.

Το συγκεκριμένο περιστατικό προκάλεσε την ανησυχία των ειδικών, όχι μόνο γιατί οι φυσητήρες είναι είδος υπό εξαφάνιση, αλλά επειδή έγινε η αφορμή για να έρθει και πάλι στην επικαιρότητα η επισήμανση των κινδύνων από τις μεγάλες ποσότητες πλαστικού που καταλήγουν στους ωκεανούς.

Η επίσημη αιτία θανάτου ήταν η περιτονίτιδα, δηλαδή μόλυνση του περιτοναίου, της μεμβράνης που επικαλύπτει τα κοιλιακά όργανα και την κοιλότητα της κοιλιάς. «Πολλά ζώα παγιδεύονται στα σκουπίδια ή καταπίνουν πλαστικά που τελικά προκαλούν τον θάνατό τους», ανέφερε η Κονσουέλο Ροσάουρο, υπεύθυνη για το περιβάλλον της περιοχής.

Δείτε το βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εικόνες θέματος από clintspencer. Από το Blogger.