Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ισορροπίας πάνω σε γιγαντιαίο κύμα. Δείτε συγκλονιστικές εικόνες.Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την ένωση World Surf League (WSL), ο σέρφερ Ροντρίγκο Κόσα έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ισορροπώντας πάνω στο ψηλότερο κύμα στη Ναζαρέ της κεντρικής Πορτογαλίας.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Praia do Norte του δημαρχείου της Ναζαρέ, ο 38χρονος Βραζιλιάνος από το Σάο Πάολο κατοχύρωσε το παγκόσμιο ρεκόρ δαμάζοντας ένα "υδάτινο τέρας" με ύψος που υπολογίσθηκε στα 24,38 μέτρα.
«Ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας, με βοηθήσατε να πιστέψω πως ήταν δυνατό (...) το νέο παγκόσμιο ρεκόρ, τι τιμή, εξακολουθώ να μην βρίσκω τα λόγια», έγραψε ο Rodrigo Koxa στη σελίδα του στο Facebook.

Η επίδοση αυτή υπερβαίνει κατά 61 εκατοστά το προηγούμενο ρεκόρ που είχε κάνει ο Αμερικανός Γκάρετ Μακναμάρα, επίσης στη Ναζαρέ, ισορροπώντας πάνω σ' ένα κύμα 23,77 μέτρων.
Το μικρό ψαρολίμανο Ναζαρέ, γνωστό για τα τεράστια κύματά του, προσελκύει εδώ και μερικά χρόνια σέρφερ απ' όλο τον κόσμο που ειδικεύονται στα μεγάλα κύματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εικόνες θέματος από clintspencer. Από το Blogger.