Αυτή τη φωτογραφία ο Χίτλερ είχε διατάξει να καταστραφεί... Γιατί "κόπηκε" από το μηχανισμό προπαγάνδαςΠερίπου έναν αιώνα αργότερα, αποκαλύπτεται μία φωτογραφία του Χίτλερ που είχε διατάξει την καταστροφή της... Είχε τραβηχτεί, το 1920, από τον αξιωματικό των Ναζί, Viktor Lutze.
Τελικώς, δεν κατάφερε να την εξαφανίσει και ήδη αποκαλύφθηκε στο ευρύ κοινό, καθώς ο Viktor Lutze είχε προλάβει να την αντιγράψει σε μερικές δεκάδες κόπιες. Τότε, είχε διαταχθεί να καταστρέψει τα αντίγραφα και να μην δημοσιοποιήσει ποτέ την πρωτότυπη, καθώς ο Φύρερ εμφανιζόταν σαν ένας απλός καθημερινός άνθρωπος κι όχι ως ο κραταιός αρχηγός της χώρας του.

Ο Χίτλερ και μαζί με αυτόν ολόκληρος ο μηχανισμός προπαγάνδας των Ναζί, επιθυμούσε διακαώς η εικόνα του να παραπέμπει σε πανίσχυρο κι αποφασιστικό ηγέτη, οπότε κι η φωτογραφία που τον έδειχνε καθισμένο σταυροπόδι, με πολιτική αμφίεση κι απλανές βλέμμα, λογοκρίθηκε, μη πληρώνοντας τα standards που είχαν τεθεί για λόγους προπαγάνδας.
Η φωτογραφία -μαζί με αρκετές ακόμα- είχε εντοπιστεί στο σπίτι του Lutze από Βρετανό αξιωματικό, λίγες ημέρες μετά την συμμαχική νίκη.
Θα δημοπρατηθεί τον ερχόμενο μήνα από τον οίκο Hansons.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εικόνες θέματος από clintspencer. Από το Blogger.