Γιατί η γνώση δεν φέρνει... απόγνωση

Με το αίμα του έχει σώσει πάνω από 2 εκατομμύρια μωρά από σπάνια πάθηση.Έδωσε για τελευταία φορά από το σωτήριο αίμα του. Ο λόγος για τον Αυστραλό Τζέιμς Χάρισον, που αποκαλείται και ως "ο Άνθρωπος με το Χρυσό Χέρι".
Ο 81 ετών Χάρισον έχει στο αίμα του ένα αντίσωμα που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της αντι-D ανοσοσφαιρίνης, η οποία σώζει ζωές καθώς χορηγείται σε γυναίκες την περίοδο της κύησης, οι οποίες πάσχουν από αυτοάνοση θρομβοπενική πορφύρα (ΑΘΠ), η σύγχρονη ονομασία της οποίας είναι πρωτοπαθής αυτοάνοσος θρομβοπενία.
Στην περίπτωση αυτή το αίμα της εγκύου κινδυνεύει να "επιτεθεί" στο έμβρυο.
Σύμφωνα με το Αιματολογικό Τμήμα του Αυστραλιανού Ερυθρού Σταυρού, ο Χάρισον έχει δώσει αίμα πάνω από 1000 φορές καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του και οι δωρεές αυτές εκτιμάται ότι έσωσαν πάνω από δύο εκατομμύρια μωρά από την πάθηση. Ως τις 4 Σεπτεμβρίου 2017, ο Χάρισον είχε δωρίσει αίμα 1.157 φορές.
Δεδομένου ότι η Αυστραλία έχει πολιτική που απαγορεύει τις αιμοδοσίες από άτομα ηλικίας άνω των 81 ετών, ο Τζέιμς έκανε την τελευταία δωρεά του στις 11 Μαΐου 2018.
"Εχω σώσει πολλές ζωές και έχω βοηθήσει να έρθουν πολλά παιδιά στον κόσμο και ναι, αυτό με κάνει να αισθάνομαι όμορφα", δήλωσε ο Χάρισον στο Nine Network.
Μάλιστα η ιδιαίτερη αυτή ιδιότητα του αίματός του τού έχει χαρίσει μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, ενώ έχει βραβευτεί για το έργο του στην αιμοδοσία με το μετάλλιο Order of Australia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.