Μεγάλο ενδιαφέρον βιολόγων για αυτό το ψάρι... Τα δόντια του είναι σαν του ανθρώπου. Δείτε εικόνες.Αυτό το ψάρι έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών βιολόγων, καθώς τα χαρακτηριστικά του τους έχουν ενθουσιάσει...
Πρόκειται για τον προβατοκέφαλο (επιστημονική ονομασία Archosargus probatocephalus), ένα ψάρι που ενδημεί στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ και στην κεντρική Αμερική.
Ο προβατοκέφαλος που έχει μήκος περίπου50 εκατοστών, φημίζεται για τα δόντια του που μοιάζουν με αυτά των ανθρώπων, προκαλώντας τα εύλογα σχόλια των ψαράδων και των κατοίκων της ηπείρου, που το ανάγουν σε πρωταγωνιστή σε διάφορους θρύλους και τρομακτικές ιστορίες που έχουν κατά καιρούς βγει στην επιφάνεια.

Τα δόντια του ψαριού, μαζί με τη δύναμη των σαγονιών του το βοηθούν να βρίσκει την τροφή του που αποτελείται κυρίως από κελυφωτά μαλάκια και άλλα θαλασσινά.
Μάλιστα, το ψάρι -που θεωρείται δύσκολη λεία για τους ψαράδες, καθώς συχνά τρώει το δόλωμα και κόβει την πετονιά- μπορεί να κόψει ακόμα και δάκτυλο ανθρώπου, καθώς έχει μεγάλη δύναμη στο στόμα του.
Σημειώνεται, επίσης ότι εκτός από τα πλήρως ανεπτυγμένα δόντια, στην κάτω γνάθο έχει και σειρές αναπληρωματικών δοντιών, για να αντικαθιστά αυτά που φθείρονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εικόνες θέματος από clintspencer. Από το Blogger.