Ο εφιάλτης του θανατηφόρου Έμπολα επέστρεψε...Η κυβέρνηση της Νιγηρίας ανησυχεί για το ξέσπασμα νέας επιδημίας αιμορραγικού πυρετού που οφείλεται στον ιό Έμπολα στο βορειοδυτικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Ήδη έχει προκαλέσει 17 θανάτους.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης για την επιτήρηση όλων των χερσαίων και αεροπορικών δραστηριοτήτων στα σύνορα, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των Νιγηριανών.
«Θα περνάμε πλέον από κόσκινο όλους τους ανθρώπους που έρχονται από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και γειτονικές χώρες», πρόσθεσαν κυβερνητικοί παράγοντες.
Το Εθνικό Κέντρο για τον Έλεγχο Ασθενειών της Νιγηρίας ενδέχεται επίσης να προσφέρει βοήθεια στη Λαϊκή Δημοκρατία για να αντιμετωπιστεί η επιδημία. Η Νιγηρία είναι η μοναδική αφρικανική χώρα που διαθέτει «κινητό εργαστήριο» ειδικευμένο στους αιμορραγικούς πυρετούς, που έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορεί να κάνει πολύ γρήγορα εξετάσεις ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.
Είχε σταλεί στη Σιέρα Λεόνα στο αποκορύφωμα της επιδημίας του 2014, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 11.300 ανθρώπους. Εκείνη η επιδημία ήταν η χειρότερη στην ιστορία και κράτησε από τα τέλη του 2013 μέχρι το 2016, με 29.000 καταγεγραμμένα κρούσματα, το 99% εξ αυτών εντοπίστηκε στη Γουινέα, στη Λιβερία και στη Σιέρα Λεόνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εικόνες θέματος από clintspencer. Από το Blogger.