Εντόπισαν τον τάφο του διασημότερου πυγμάχου της αρχαιότητας, Διαγόρα; Τι υποστηρίζουν αρχαιολόγοι.Τούρκοι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι εντόπισαν τον τάφο του Έλληνα Ολυμπιονίκη Διαγόρα, του διασημότερου πυγμάχου της αρχαιότητας, στη Μαρμαρίδα της Τουρκίας.
Ο τάφος του Έλληνα πυγμάχου θεωρείται ότι είναι τελικά το μαυσωλείο που για χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής Τουργκούτ της Μαρμαρίδας στην Τουρκία επισκέπτονται για να κάνουν ευχές.
Ο Διαγόρας ο Ρόδιος ήταν ένας από τους διασημότερους πυγμάχους της αρχαιότητας και γενάρχης ολυμπιονικών. Νίκησε στο αγώνισμα της πυγμαχίας στην 79η Ολυμπιάδα το 464 π.Χ. Την νίκη του εξυμνεί ο Πίνδαρος στον Ζ' Ολυμπιόνικο. Ο Διαγόρας ήταν επίσης νικητής και των τεσσάρων πανελλήνιων αγώνων. Σε προχωρημένη ηλικία το 448 π.Χ. ήταν παρών στην Ολυμπία όταν οι γιοί του Δαμάγητος και Ακουσίλαος στέφθηκαν Ολυμπιονίκες. 
Λέγεται ότι αμέσως μετά την ανακήρυξή τους σε Ολυμπιονίκες, οι γιοί του ανέβασαν τον πατέρα τους στους ώμους τους και τον περιέφεραν θριαμβευτικά στο στάδιο.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΙΗΑ, πρόκειται για τον μοναδικό τάφο πυραμίδα που σώζεται σήμερα στην Τουρκία. Επισημαίνεται ότι πριν από 2.300 χρόνια ο Διαγόρας είχε ζητήσει να γίνει ο τάφος του ψηλά ώστε να μπορεί να τα παρατηρεί όλα από εκεί και κανένας να μην μπορεί να βλάψει τον τάφο του.

Μέχρι πριν από 40 χρόνια ο λαός πήγαινε και έκανε τάματα στον τάφο που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα έξω από την περιοχή Τουργκούτ της Μαρμαρίδας, αναμένοντας να εισακουστούν οι προσευχές του.
Μάλιστα πριν από 40 χρόνια οι νέοι που πήγαιναν στρατό έπαιρναν μια χούφτα χώμα από τον τάφο και αν επέστρεφαν σώοι, τοποθετούσαν πάλι το χώμα πίσω στη θέση του.
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, έχει ύψος έξι μέτρα και πλάτος τρία μέτρα.
Σύμφωνα με τον επαγγελματία ξεναγό, Αλτάι Οζτζάν, ο τάφος ανήκει στο Διαγόρα και τη σύζυγό του Ανδρομάχη και η επιγραφή που υπάρχει στην είσοδο γράφει ότι θα τους παρακολουθεί όλους από ψηλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εικόνες θέματος από clintspencer. Από το Blogger.