Στοιχεία σοκ για τα παιδιά που γεννιούνται, κάθε χρόνο, στην Ελλάδα με καρδιοπάθειες...Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, στην Ελλάδα γεννιούνται 800-1.000 παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες, κάθε χρόνο. Από αυτά τουλάχιστον τα μισά θα χρειαστεί να χειρουργηθούν.
Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, τέσσερα μεγάλα Καρδιοχειρουργικά Κέντρα αναλαμβάνουν τις επεμβάσεις αυτές. Το Νοσοκομείο «Παίδων», το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το «Ιασώ» Παίδων και το Παίδων «Μητέρα».
Υπολογίζεται ότι στη χώρα μας από τις 40.000-50.000 ατόμων με συγγενή καρδιοπάθεια το 25% είναι άτομα κάτω των 25 ετών.
Από τα στοιχεία προκύπτει ακόμη ότι στην Ελλάδα, το 1955, οι γεννήσεις ξεπερνούσαν τις 150.000 ετησίως. Κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει πλέον καθώς, η καταγραφή του 2016 έδειξε ότι είχαμε λιγότερες από 90.000 γεννήσεις και από αυτές ένας μεγάλος αριθμός δεν αφορά Ελληνίδες.

Στο 52ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας Παίδων & Συγγενών Καρδιοπαθειών που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα γίνει παρουσίαση νέων μεθόδων αντιμετώπισης αρρυθμιών, εξελίξεις στους βηματοδότες και στους απινιδωτές στα παιδιά, και τα νέα δεδομένα που αφορούν στην πρόληψη καρδιοπαθειών στα παιδιά και στον προαθλητικό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εικόνες θέματος από clintspencer. Από το Blogger.