Καλύτερα να μην σας συμβεί... Δείτε ψαροντουφεκά στα Σφακιά αντιμέτωπο με ψάρι που προκαλεί το θάνατο...Ψαροντουφεκάς στα Σφακιά ήρθε αντιμέτωπος με ένα άκρως επικίνδυνο ψάρι, το οποίο, αν τον τσιμπούσε, θα μπορούσε να επιφέρει τον θάνατό του...
Όπως φαίνεται και στο βίντεο που κατέγραψε ο ίδιος, βουτώντας στη θάλασσα αντιλήφθηκε κίνηση κάτω από ένα βράχο, πλησίασε και με τη βοήθεια φακού, διαπίστωσε ότι το ψάρι που ήταν εκεί κρυμμένο ήταν λεοντόψαρο.
Το άκρως επικίνδυνο ψάρι, που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και το θάνατο με το δηλητηριώδες τσίμπημά του, εισέβαλε στη Μεσόγειο και εμφανίστηκε στο Αιγαίο για πρώτη φορά το 2015, οπότε και εθεάθη στη Ρόδο.
Μετά από αρκετές εμφανίσεις του στην ανατολική Κρήτη, τον περασμένο Αύγουστο ένας ψαράς από τα Σφακιά έπιασε ένα από αυτά, ενώ πριν από δύο εβδομάδες ένας άλλος ψαράς έπιασε στη Γραμβούσα Κισάμου, όπως σημειώνει το flashnews.gr.
Το μέγεθός του ψαριού κυμαίνεται από 15 έως 35 εκατοστά και συγγενεύει με τη δικιά μας σκορπίνα, καθώς ανήκει στην ίδια οικογένεια, τις Σκορπινίδες.
Είναι ένα πολύ όμορφο ψάρι με έντονους κόκκινους, κίτρινους, λευκούς και μαύρους χρωματισμούς. Είναι όμως και πολύ επικίνδυνο. Όλο του το σώμα καλύπτεται με μυτερά δηλητηριώδη αγκάθια, τα οποία το βοηθούν να αιχμαλωτίζει το θήραμά του.

Η επαφή του με τον άνθρωπο μπορεί να είναι θανατηφόρα, σε περιπτώσεις που το θύμα υποφέρει από αλλεργίες, έχει επιβαρυμένη υγεία ή είναι παιδί ή ηλικιωμένος.
Ακόμα και αν δεν επιφέρει το θάνατο, το τσίμπημα του λεοντόψαρου μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο, ναυτία, πυρετό, μούδιασμα, δυσκολία στην αναπνοή, διάρροια, ακόμα και προσωρινή παράλυση. Μάλιστα, τα συμπτώματα αυτά μπορούν να διαρκέσουν αρκετές ημέρες.
Εάν κάποιος δεχτεί τσίμπημα από λεοντόψαρο πρέπει να βυθίσει άμεσα το τραύμα σε ζεστό νερό, μειώνοντας έτσι τον πόνο και την τοξική δράση του δηλητηρίου.
Στη συνέχεια θα πρέπει να επισκεφτεί το γρηγορότερο ένα ιατρικό κέντρο ή νοσοκομείο.

Δείτε το βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εικόνες θέματος από clintspencer. Από το Blogger.