Σπάνιο δείγμα τερατογέννησης... Για πρώτη φορά οι επιστήμονες μπορούν να το μελετήσουν.Μπροστά σε ένα μοναδικό θέαμα βρέθηκε ένας συλλέκτης μανιταριών στην Μινεσότα, καθώς εντόπισε το άψυχο σώμα ενός δικέφαλου ελαφιού.
Αμέσως, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες περισυνέλεξαν το ζώο και το μετέφεραν στα εργαστήριά τους για περαιτέρω μελέτη.
Πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια δείγματα «τερατογεννέσεων» στην άγρια φύση, ενώ η μοναδικότητα του ευρήματος έγκειται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά οι επιστήμονες μπορούν να εξετάσουν το γενετικό υλικό του ζώου, καθώς σε άλλες περιπτώσεις επρόκειτο, είτε για προφορικές αναφορές κυνηγών, είτε για τα απομεινάρια των ζώων καθώς είχαν καταναλωθεί από άλλα πτωματοφάγα ζώα.
Πλέον, το δικέφαλο ελάφι βρίσκεται στην κατάψυξη του κέντρου μελέτης άγριας ζωής της Μινεσότα, με τους ειδικούς να προσπαθούν να καταλάβουν για ποιο λόγο το ελάφι γεννήθηκε με δύο κεφάλια.

Η ηλικία του προσδιορίστηκε σε μερικούς μόνο μήνες (ίσως και λιγότερο), ενώ από την εξέτασή του διαπιστώθηκε πως έφερε δύο ξεχωριστά κεφάλια και λαιμούς, αλλά και δύο σπλήνες, συκώτια και στομάχια.
Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι το προσδόκιμο ζωής των θηλαστικών σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πάρα πολύ μικρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εικόνες θέματος από clintspencer. Από το Blogger.