Γιατί η γνώση δεν φέρνει... απόγνωση

Σε... ασφυξία η Αττική. 2.000 τόνοι σκουπιδιών στοιβάζονται κάθε μέρα στους δρόμους. Τι συμβαίνει...Περισσότεροι από 2.000 τόνοι απορριμμάτων στοιβάζονται καθημερινά στους δρόμους της Αττικής, καθώς συνεχίζει να υπολειτουργεί ο ΧΥΤΑ της Φυλής.
Το πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων στην πρωτεύουσα είναι πλέον αισθητό. Σε αρκετές περιοχές τα σκουπίδια ήδη σχηματίζουν λόφους.
Ο Σύνδεσμος για τα απορρίμματα της Αττικής (ΕΔΣΝΑ), έστειλε την περασμένη εβδομάδα επιστολή προς όλους τους ΟΤΑ, με την οποία τους καλεί να ενημερώσουν τους πολίτες να σταματήσουν να κατεβάζουν σκουπίδια στους δρόμους μέχρι να αποκατασταθεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ.
Ωστόσο, αυτό δεν έγινε εφικτό με αποτέλεσμα να οδηγείται για άλλη μια φορά σε ασφυξία το λεκανοπέδιο Αττικής.
Οι ειδικοί προσπαθούν να «ασφαλίσουν», όσο το δυνατόν καλύτερα, το κομμάτι του ΧΥΤΑ στο οποίο παρουσιάστηκε ρήγμα, φοβούμενοι το ενδεχόμενο κατάρρευσής του από τις βροχές.
Ο ΕΔΣΝΑ εκτιμά ότι θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες για να επανέλθουν οι φυσιολογικοί ρυθμοί.

Σήμερα, υπολογίζεται ότι στην Φυλή μεταφέρονται περί τους 2.500 με 3.000 τόνους απορριμμάτων από 5.000 τόνους που είναι τα συνολικά απορρίμματα που παράγει καθημερινά η Αττική. Εάν υπολογίσουμε ότι ο ΧΥΤΑ έχει κλείσει για τα απορριμματοφόρα των 66 δήμων του λεκανοπεδίου, τότε πάνω από 16.000 τόνοι σκουπιδιών βρίσκονται στο δρόμο.
Μέχρι σήμερα έχει απαγορευτεί στα απορριμματοφόρα να προσεγγίζουν την Φυλή και τα απορρίμματα μεταφέρονται στον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Σχιστού (ΣΜΑ) και στο εργοστάσιο μηχανικής διαλογής (ΕΜΑΚ) στη Φυλή.
Ο λόγος είναι ότι επιδιώκεται η ταφή να γίνει οργανωμένα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να αποκατασταθεί η διαδικασία της αποκομιδής πριν πλημμυρίσει και πάλι με σκουπίδια η Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.