Γιατί η γνώση δεν φέρνει... απόγνωση

Είναι, μόλις, 7 ετών και ανέβηκε στο Κιλιμάντζαρο. Ο λόγος που το έκανε προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση...Ένα νεαρό κορίτσι κατάφερε να γράψει ιστορία. Η Μοντάνα Κέννυ, 7 ετών από το Ώστιν του Τέξας, ανέβηκε στο όρος Κιλιμάντζαρο και έγινε η νεότερη γυναίκα στον κόσμο που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο.
Μαζί με τη μητέρα της κατάφεραν να φτάσουν στα 5.895 μ., στην κορυφή του όρους της Αφρικής. Η μητέρα της Μοντάνα είναι επαγγελματίας αθλήτρια στο τρίαθλο και αποτέλεσε τον προσωπικό της προπονητή για την ανάβαση στο ψηλότερο βουνό της Αφρικής.
Ο δρόμος προς την κορυφή δεν ήταν καθόλου εύκολος! Η 7χρονη προπονούνταν καθημερινά από τέσσερις έως οκτώ ώρες και τα σαββατοκύριακα περιλάμβαναν αναρριχήσεις σε βουνά.

Η ιδέα για το ταξίδι ήρθε από την Μοντάνα, η οποία ζήτησε από τη μητέρα της να ανέβει μαζί της στο όρος. Οι δυο τους έπρεπε να λάβουν ειδική άδεια, η οποία θα επέτρεπε στην 7χρονη να ανέβει στο βουνό, αφού το επιτρεπόμενο όριο ηλικίας για την αναρρίχηση στο όρος είναι τα 10 χρόνια.
Αν και η επίτευξη ενός παγκόσμιου ρεκόρ είναι μεγάλη υπόθεση, δεν ήταν αυτός ο σκοπός της 7χρονης. Η ίδια εξηγεί ότι ήθελε να φτάσει μέχρι την κορυφή του Κιλιμάντζαρου για να έρθει πιο κοντά στον πατέρα της, που τον έχασε όταν ήταν 3 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.