Γιατί η γνώση δεν φέρνει... απόγνωση

Θα κολυμπά 8 ώρες καθημερινά για 6 μήνες... Με... συντροφιά καρχαρίες και μέδουσες. Τι θέλει να πετύχει.Ξεκίνησε από την Ιαπωνία και θέλει να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα διασχίσει κολυμπώντας τον Ειρηνικό Ωκεανό.
Ο 51χρονος Γάλλος κολυμβητής Ben Lecomte, θα κολυμπά οκτώ ώρες την ημέρα για περισσότερο από έξι μήνες, καθώς θα κατευθύνεται προς τη δυτική ακτή των ΗΠΑ.
Αντιμετωπίζει πολλούς κινδύνους, όπως καρχαρίες, καταιγίδες, κοπάδια μεδουσών και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες νερού.
Ευελπιστεί, σύμφωνα με το BBC, να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την κλιματική αλλαγή, καθώς ομάδα επιστημόνων θα κάνει έρευνες κατά τη διάρκεια της απόπειράς του, κατά την οποία θα κολυμπήσει 9.000 χιλιόμετρα. Συγκεκριμένα, θα μελετούν απομεινάρια από πλαστικά, τα αποτελέσματα της έντονης άσκησης στην καρδιά αλλά και πώς η πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα επηρέασε τον ωκεανό.

Ο Lecomte, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ, προετοιμαζόταν καθημερινά με ώρες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης αλλά και με ασκήσεις που θα του εξασφαλίσουν πνευματική διαύγεια.
Οι προετοιμασίες για το εγχείρημα αυτό κράτησαν πάνω από έξι χρόνια, αλλά ο 51χρονος είχε αυτόν τον στόχο για πολύ περισσότερο καιρό.
Το 1998, είχε κάνει τον πρώτο διάπλου του Ατλαντικού, κολυμπώντας 6.400 χιλιόμετρα, Όταν πάτησε στεριά στη Γαλλία, οι πρώτες του λέξεις ήταν «ποτέ ξανά».

Όπως φαίνεται όμως, είχε ήδη τον νου του στην επόμενη πρόκληση.
Καθημερινά ο Lecomte θα έχει συγκεκριμένη ρουτίνα. Θα κολυμπά για οκτώ ώρες, μετά θα ανεβαίνει στο συνοδευτικό σκάφος για φαγητό και ύπνο και στη συνέχεια θα πέφτει και πάλι στο νερό.
Για να κρατά ψηλά τα επίπεδα ενέργειας, θα καταναλώνει 8000 θερμίδες ημερησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.