Γιατί η γνώση δεν φέρνει... απόγνωση

Κατάπιε ταμπλέτα για τα ρούχα, αντί για παυσίπονο. Έμειναν άφωνοι οι γιατροί με ότι του συνέβη...Ένας άνδρας κατάπιε κατά λάθος μία λευκαντική ταμπλέτα και εισήχθη για δύο εβδομάδες στη μονάδα εντατικής θεραπείας.  
Όπως αναφέρει η Daily Mail, ένας 65χρονος έχασε τη φωνή του και η σάρκα στο λαιμό του άρχισε να σαπίζει όταν πήρε την ταμπλέτα, μπερδεύοντάς την με παρακεταμόλη.
Οι γιατροί δεν ήξεραν με ποιον τρόπο να αντιμετωπίσουν καλύτερα το πρόβλημα του άνδρα και αρχικά του έδωσαν παυσίπονα, παρακολουθώντας την εξέλιξή του για έξι ώρες και ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να επιστρέψει σπίτι του.
Αλλά στη συνέχεια η κατάστασή του επιδεινώθηκε με συνέπεια να απειλείται ακόμη και η ζωή του. Έχασε τη φωνή του, ενώ παράλληλα υπέφερε από έντονους πόνους στον λαιμό και δεν μπορούσε να αναπνεύσει μόνος του. Χρειάστηκε να του εισάγουν έναν σωλήνα στον λαιμό για να μπορεί να αναπνέει μέσω αυτού και εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου του χορηγήθηκε τροφή επίσης μέσω σωλήνα.
Ο άνδρας, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά, χρειάστηκε επίσης να λάβει αντιβίωση για μία λοίμωξη στους πνεύμονες που ανέπτυξε κατά την παραμονή του στο νοσοκομείο.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες κατάφερε να συνέλθει, αλλά δήλωσε ότι δεν θυμάται την περίοδο που πέρασε νοσηλευόμενος.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο άτυχος άνδρας, υποφέροντας από πονοκέφαλο, πήγε στην κουζίνα του σπιτιού του για να πάρει ένα παυσίπονο, αλλά έκανε λάθος και πήρε μία ταμπλέτα υδροξειδίου του νατρίου – του χημικού στοιχείου που χρησιμοποιείται για να φτιαχτεί η χλωρίνη – από τον πάγκο.
Δήλωσε ότι είχε αμέσως την αίσθηση ότι έκαιγε ο λαιμός του, αλλά κατάφερε να αποβάλλει με τον βήχα μέρος της ταμπλέτας. Στη συνέχεια πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο, όπου και τον ανέλαβαν οι γιατροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.