Γιατί η γνώση δεν φέρνει... απόγνωση

Στην Αττική τα πρώτα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Ανησυχία επιστημόνων για ενδεχόμενη αύξηση.Από τα εργαστήρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ.), επιβεβαιώθηκαν τα δύο πρώτα περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου.
Οι ειδικοί κάνουν λόγο για ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων. Οι ασθενείς νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.
Πρόκειται για κατοίκους της αστικής περιοχής της Περιφερειακής ενότητας Δυτικής Αττικής, χωρίς το παραπάνω στοιχείο ωστόσο να είναι σε θέση να αποτελέσει σαφή ένδειξη περιοχών κυκλοφορίας του ιού καθώς η επιδημιολογία του σχετίζεται με πληθώρα παραγόντων.
Η καταγραφή ανάλογων κρουσμάτων σε ανθρώπους και ζώα, αποτελεί σύνηθες φαινόμενο στην χώρα μας και απαντάται σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο ιός προέρχεται από το τσίμπημα κουνουπιών που έχουν τραφεί με τον αίμα μολυσμένων πτηνών.
Η νόσος είναι ασυμπτωματική ή περιλαμβάνει ήπια συμπτώματα. Σοβαρές ενδεχόμενες επιπλοκές αφορούν κυρίως γηραιότερα άτομα.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ καλεί τους πολίτες να εφαρμόσουν αυστηρά μέτρα πρόληψης.
Συγκεκριμένα, επιβάλλεται η χρήση εντομοαπωθητικών σώματος και περιβάλλοντος, η τοποθέτηση κουνουπιέρων, κλιματιστικών και ανεμιστήρων. Παράλληλα προτρέπεται η αποφυγή δημιουργίας εστιών λιμναζόντων υδάτων σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και η απομάκρυνση δοχείων με στάσιμο νερό από αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.