Γιατί η γνώση δεν φέρνει... απόγνωση

Η εικόνα προκάλεσε οργή... Η βαρβαρότητα που δεν περιμένεις: η selfie ενώπιον μιας τραγωδίας.Σοκ προκαλεί η φωτογραφία, που δημοσιεύει το BBC, ενός νεαρού άνδρα να βγάζει σέλφι στην αποβάθρα σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης Πιατσέντσα, στη βόρεια Ιταλία, για να απαθανατίσει μια γυναίκα που κείτεται σοβαρά τραυματισμένη στις ράγες και δέχεται τις πρώτες βοήθειες.
Ένας φωτογράφος απαθανάτισε τη σκηνή με τον νεαρό αυτόν άνδρα, ο οποίος φοράει βερμούδα και δεν διακρίνεται το πρόσωπό του.
Η αστυνομία τον υποχρέωσε να σβήσει τη φωτογραφία από το κινητό του.
Η γυναίκα που έπεσε στις ράγες, μια νεαρή Καναδή,μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί χρειάστηκε να της ακρωτηριάσουν το πόδι.
Η φωτογραφία του νεαρού να βγάζει με το κινητό του σέλφι εμφανίστηκε σε πολλά πρωτοσέλιδα του ιταλικού Τύπου και προκάλεσε τα οργισμένα σχόλια των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Η Corriere della Sera έγραψε ότι ο άνδρας αυτός φαίνεται να σχηματίζει το σήμα της νίκης με το ένα του χέρι και με το άλλο να τραβάει τη φωτογραφία.
Σε άρθρο της η La Stampa κάνει λόγο για ένα "καρκίνωμα που διαβρώνει το Ίντερνετ", ενώ ο ραδιοφωνικός παραγωγός Νικόλα Σαβίνο σχολίασε ότι το ανθρώπινο είδος "οδεύει προς εξαφάνιση".
Ο δημοσιογράφος Τζόρτζιο Λάμπρι, ο οποίος απαθανάτισε τη σκηνή έγραψε άρθρο για την εμπειρία του στην εφημερίδα της Πιατσέντσα Liberta με τίτλο: "Η βαρβαρότητα που δεν περιμένεις: η 'σέλφι' ενώπιον μιας τραγωδίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια

test

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.